“ΔΕΥΑΠ, Μιντιλόγλι (δεξιά από την πλατεία Ταχρίρ-Αίγυπτος)”

advertisement

Την τελευταία εβδομάδα και για πολλοστή φορά αυτό το καλοκαίρι, παρατηρείται μια ολόκληρη περιοχή του Δήμου μας να βρίσκεται χωρίς καθόλου νερό για πάρα πολλές ημέρες.
Πέρσι την ίδια εποχή ήταν η Οβρυά, πριν από ένα μήνα ήταν το Καστρίτσι, τώρα είναι η περιοχή του Μυντιλογλίου. Σε όλες τις περιοχές τα προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα και μάλιστα είναι σε γνώση της εταιρίας από καιρό πριν –σχεδόν τα περιμένουμε! Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες συμπολίτες μας να μην έχουν νερό ούτε για τα στοιχειώδη μέσα στον Αύγουστο!

Σήμερα Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ο κος Κότσαλης σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιήθηκε της ευθύνης, περιγράφοντας το φαινόμενο σαν κάτι το επετειακό, έτσι «για το καλό βρε αδερφέ» που λέει και ο λαός.
Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμα και σήμερα Δευτέρα να λύσουν το ζήτημα, την στιγμή που από όσα μας άφησε να εννοήσουμε ο κύριος Αντιπρόεδρος δεν πρόκειται παρά για μηχανική βλάβη στο αντλιοστάσιο. Εντύπωση προκαλεί δε, που η ΔΕΥΑΠ θα περίμενε την λύση και τα ανταλλακτικά από την Αθήνα. Αλήθεια τόσα χρόνια πώς λύναμε τέτοια θέματα, τόσο η ΔΕΥΑΠ όσο και οι Καποδιστριακοί Δήμοι; Δεν υπήρχαν ντόπιοι μηχανικοί και εταιρίες; Αλήθεια η «κερδοφόρος» σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, δεν θα έπρεπε να διαθέτει στοκ εκτάκτου ανάγκης ώστε να καλύπτει με ανταλλακτικά ή ακόμα και με αντλίες για τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις;
Ελπίζω να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι γενικολογίες, ευχολόγια και δικαιολογίες για την «κρίση» και την «Τρόικα», με τα οποία απαντά συνήθως η Δημοτική Αρχή.
Σπύρος Παν. Πολίτης
Δημ. Σύμβουλος
Μέλος ΔΣ της ΔΕΥΑΠ