Θα διωχθεί τελικά ο Δ. Χριστόφιας; Αγωνία στην κοινή γνώμη μέχρι τη Δευτέρα

advertisement

Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φθάσει στη Νομική Υπηρεσία του κράτους η Έκθεση Γεγονότων της Ερευνητικής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή την Πέμπτη, με πρωταγωνιστή τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

 

Όπως διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα στην «Αλήθεια», σύμφωνα με πληροφορίες, η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής θα πρέπει να είναι στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας το αργότερο μέχρι αύριο, και εάν αυτό επαληθευτεί, τότε θα υπάρξει σχετική απόφαση από τη Νομική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, χαρακτήρισε την άρνηση του κ. Χριστόφια να καταθέσει προφορικά ενώπιόν της, «συμπεριφορά ασύγγνωστη, απαξιωτική των θεσμών και της ευνομίας» και τη θεωρεί «παραβίαση του καθήκοντος το οποίο επιβάλλει το άρθρο 7(γ) του κεφ. 44 του Περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου».

Εγείρεται θέμα ανυπακοής σε νόμιμη διαταγήν βάσει των προνοιών του άρθρου 137 του Ποινικού Κώδικα, και άλλων συναφών διατάξεων, επισημαίνει η Επιτροπή, και το θέμα το παρέπεμψε στον Γενικό Εισαγγελέα προς εξέταση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει κατά πόσον δικαιολογείται καταχώρηση ή όχι, ποινικής δίωξης εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για το αδίκημα της απείθειας ή της μη συμμόρφωσης προς εντολή που έχει δώσει η Ερευνητική Επιτροπή.