Σάλος στο διαδίκτυο για τη δωρεά €5.000 της Χ.Α στον Αρκτούρο

advertisement

Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει η απόφαση της οικολογικής οργανώσης «Αρκτούρος» , που αγωνίζεται για την προστασία της αρκούδας, να αποδεχθεί δωρεά της Χρυσής Αυγής ύψους 5.000 ευρώ .

Το γεγονός έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού κόμματος, όπου μάλιστα γίνεται αναφορά στη… ζωοφιλία του γενικού γραμματέα της Χ.Α Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η οργάνωση, την οποία ίδρυσε ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει σήμερα την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε πολίτες, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς και φορείς που λειτουργούν νόμιμα για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του.

 

Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια διάσωσης του πολύχρονου έργου και των περιβαλλοντικών κατακτήσεων. Στα 21 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν συνδέθηκε ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία.

Δεν συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία.

Τέλος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραμένοντας πιστός όλα αυτά τα χρόνια στις αρχές του, συνεχίζει με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια τη διαχείριση στα οικονομικά της οργάνωσης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται την υποστήριξη σας για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του. Σας περιμένει δίπλα του».