Πάτρα: Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος τον Δεκαπενταύγουστο στο Γηροκομείο

advertisement

Ο Σεβασμιότατος Ατλάντας κ. Αλέξιος, που ως γνωστό είναι Πατρινός στην καταγωγή από την περιοχή της Ωλενίας, και πρώην Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην γενέτειρα του, την Αχαΐα.

Ο 70χρονος φωτισμένος ιεράρχης Αλέξιος Παναγιωτόπουλος (έχει γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 1943) χθες Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 συγχοροστάτησε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στην λαμπρή απογευματινή Θεία λειτουργία των εγκωμίων στην Υπεραγία Θεοτόκο που αποτελούν έργο του αοιδίμου Μητροπολίτη Πατρών Διονυσίου (1571 μ.Χ.).

Πλήθος κόσμου πραγματικά κατέκλυσε το καθολικό και το προαύλιο της ιεράς μονής της Παναγίας της Γηροκομήτισσας και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Πριν λίγες μέρες ο κ.κ. Αλέξιος χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Αιμιλιανού Πατρών, κάτω από το ΑΤΕΙ, όπου στο κήρυγμά του αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να μην έχουμε ευρώ, αλλά έχουμε ζωή, που είναι το μεγαλύτερο δώρο».

Επίσης ο ευλαβής Μητροπολίτης της Ατλάντα επισήμανε, όπως γράφει το Αγιορείτικο Βήμα, πως μέσα μας βαθιά έχουμε ένα στοιχείο άγιο, που λέγεται ψυχή, κι αυτό το στοιχείο μας παρέχει τη ζωή.

«Μας λείπουν πολλά, μα πάντοτε μας έλειπαν” είπε στο κήρυγμα του, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κρίσης, ενώ σε άλλο σημείο συμπλήρωσε πως γνώση χωρίς πίστη δεν έχει αξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.κ. Αλέξιος που μετά τις σπουδές του στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, περάτωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, των ΗΠΑ, ανέλαβε καθήκοντα Μητροπολίτου της Ατλάντα, μία μεγάλης περιφέρειας σε έκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πρωτοχρονιά του 1997.

Ο κ.κ. Αλέξιος σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού στην ιερά Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας, θα προεξάρχει της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας το πρωί της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2013, ανήμερα δηλαδή της λαμπρής ημέρας που τιμάται η Κοίμηση της Υπεαργίας Θεοτόκου.