Πάτρα: Συνελήφθη ένας διακινητής και 12 λαθρομετανάστες στο λιμάνι

advertisement

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 22/7/2013 έως 11/8/2013.

Ειδικότερα συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, ένας αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς δύο Σύριων μεταναστών στην Ιταλία.

 

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι δέκα αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες, οι ηλικίες των οποίων είναι από 19 έως 40 ετών, παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.