Μητροπολίτης Πατρών “Μην ψωνίζετε και εργάζεστε τις Κυριακές ακόμα και εάν πεινάσετε”

advertisement

Να αντισταθούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να μην ψωνίσουν το παραμικρό ούτε και να εργαστούν «ακόμη κι αν πεινάσουν» κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Πατρών.

Ο Μητροπολίτης κάλεσε σε «πνευματική αντίσταση» τους πιστούς, «μπροστά στον οδοστρωτήρα ο οποίος επιχειρεί, πλην ματαίως, να ισοπεδώσει ό,τι πνευματικό σ΄ αυτόν τον τόπο, να από-ιεροποιήσει τη ζωή, να μεταβάλει σε απέλπιδες μάζες τους ανθρώπους».

 

Ο κ. Χρυσόστομος που από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα άρσης της αργίας της Κυριακής κάλεσε την Κυβέρνηση με δημόσια παρέμβαση του να μην προχωρήσει στο μέτρο είπε πως «ο λαός, έχει πολύ μεγάλη δύναμη που μπορεί και βουνά να μετακινήσει. Αυτό τον τόπο τον έσωσε και θα τον σώσει η Εκκλησία».

Κάλεσε δε τους πιστούς να παραμείνουν προσηλωμένοι στην ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις «για να μη χαθούμε μέσα στην χοάνη της πνευματικής αλλοτρίωσης».

Για τον Μητροπολίτη Πατρών, η απάντηση στο μέτρο της Κυβέρνησης είναι η αθρόα συμμετοχή στις κυριακάτικες Λειτουργίες και η αποχή από κάθε εμπορική δραστηριότητα.

 

Πηγή: dogma.gr