Δείτε το Video: Ουρανοξύστης 47 ορόφων χωρίς…. ασανσέρ!

advertisement

Είσαι αθλητικός τύπος ή θες να γυμνάσεις τις γαμπούλες σου; Τότε το κατάλληλο σπίτι για σένα βρίσκεται στον πύργο InTempo, έναν ουρανοξύστη 47 ορόφων στο Μπένιντορμ της Ισπανίας, που δεν έχει… ασανσέρ!

Από το ξεκίνημα της κατασκευής, το 2007, άρχισαν τα «κουλά» στον πύργο: αρχικά, επρόκειτο να έχει 20 ορόφους, στη συνέχεια, όμως, αποφασίστηκε να μπουν άλλοι 27 για να γίνει το ψηλότερο κτίριο στο Μπένιντορμ.

Αν και η οικοδομή έφτασε στον 23ο όροφο, ασανσέρ δεν μπήκε ποτέ και, μάλιστα, οι εργαζόμενοι ανεβοκατέβαιναν με τα πόδια!

Το 2011, οι κατασκευαστές αποφάσισαν να βάλουν -επιτέλους- ασανσέρ, όμως, τα συρματόσχοινα έκοψαν και παραλίγο να υπάρξουν θύματα, αφού την ώρα του ατυχήματος ήταν μέσα 13 εργάτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέρσι τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε πως από τον 20ο όροφο και πάνω δεν είχε προβλεφθεί χώρος για το φρεάτιο του ανελκυστήρα, ενώ οι αρχιτέκτονες παραιτήθηκαν τον Μάιο του 2012 και έκτοτε αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα!

Μην νομίζεις, όμως, ότι είναι «καταραμένος» ο πύργος: αν και ακόμα δεν έχει παραδοθεί (!), το 35% των διαμερισμάτων έχει ήδη πουληθεί και, μάλιστα, το φθηνότερο κάνει περίπου 300.000 ευρώ!