Ηλεία: Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στον Κλεινδία- Μαίνεται η πυρκαγιά

advertisement

O Yπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος -και Ηλείος στην καταγωγή- Βασίλης Παπαγεωργίου βρίσκεται,σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com στην μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής στο χωρίο Κλεινδία του Δήμου Πύργου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, καθώς αυτή τη στιγμή επιχειρούν 26 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 52 άτομα πεζοπόρα.

 

Από νωρίς το απόγευμα οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε συνολικά Canadair εκ των οποίων τα τέσσερα από την Πρέβεζα, με συντονιστή τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ηλείας, Νίκο Νικολακόπουλο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, από την πρώτη στιγμή εκδήλωση της πυρκαγιάς φάνηκε “ανυπεράσπιστη” η περιοχή, καθώς στο σημείο από αερός έκανε το ένα και μοναδικό Canadair που ήταν διαθέσιμο αφού τα άλλα δύο ήταν αδύνατο να χρησιμοποηθούν λόγω βλάβης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στο Γεράκι. Υπενθυμίζουμε πως το πυροσβεστικό ελικόπτερο απουσιάζει αφού έχει σταλεί για βοήθεια στην πυρκαγιά της Άνδρου.

H φωτιά στου Κλεινδιά καίει από τις όχθες του Πηνειακού Λάδωνα και προς του Πανόπουλο στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης και σύφμωνα με το ilialive.gr άμεσος είναι ο κίνδυνος για το δρυοδάσος.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν από τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία.