Ταξιτζής ινκόγκνιτο για ένα απόγευμα ο νορβηγός πρωθυπουργός

advertisement

Οδηγός ταξί για ένα απόγευμα έγινε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Στόχος του ήταν να ακούσει τι πραγματικά πιστεύουν οι πολίτες για την πολιτική κατάσταση της χώρας του εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Φόρεσε, μαύρα γυαλιά ηλίου, μία στολή οδηγού ταξί και βγήκε στους δρόμους του Οσλο αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του μόνο όταν τον αναγνώριζε κάποιος από τους επιβάτες, ενώ οι συναλλαγές του με τους πολίτες καταγράφονταν από κρυφή κάμερα.

Το στιγμιότυπο αναρτήθηκε στην σελίδα του πρωθυπουργού στο Facebook και έγινε φιλμ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική του εκστρατεία, όπου θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το Σεπτέμβριο.
«Είναι σημαντικό για μένα να ακούω τι πραγματικά σκέφτονται οι πολίτες. Και εάν υπάρχει ένα μέρος όπου λένε ό,τι ακριβώς σκέφτονται είναι το ταξί», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως οι πιο πολλοί πελάτες φάνηκε να συνειδητοποιούν γρήγορα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οδηγό. «Από αυτή την οπτική γωνία πραγματικά μοιάζετε με τον Στόλτενμπεργκ» είπε ένας επιβάτης.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι δημοφιλής στη Νορβηγία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου εμφανίζουν το κόμμα του να υπολείπεται της αντιπολίτευσης.