Πάτρα: Με το ζόρι στο Ψυχιατρείο…η γυναίκα που επιχείρησε προ ημερών να αυτοπυρποληθεί σε καντίνα του Ρίου

advertisement

Σε καταγγελία σχετικά με την προσαγωγή από την αστυνομία της Χρυσούλας Μέρμελα, της γυναίκας που είχε πριν μερικές μέρες προσπαθήσει να αυτοπυρποληθεί μέσα στην καντίνα της στα διόδια του Ρίου, στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου προκειμένου να εξετασθεί από τους γιατρούς, προχώρησε το Κίνημα “Δεν Πληρώνω”.

Αναλυτικά στην καταγγελία αναφέρουν:

 

“Καταστάσεις που θύμισαν σταλινική περίοδο, όπου οι διαμαρτυρόμενοι και οι διαφωνούντες οδηγούνταν με συνοπτικές διαδικασίες στους ψυχιάτρους, βίωσε σήμερα η Χρυσούλα Μέρμελα, από την Πάτρα.

Χθες περίπου 12.30 το μεσημέρι η Χρυσούλα δούλευε για να βγάλει τα προς το ζην στην καντίνα της, στα διόδια της Πάτρας.

Ένα περιπολικό σταμάτησε με 2 αστυνομικούς και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα.

Η Χρυσούλα τους ρώτησε τον λόγο και αυτοί, ψευδόμενοι της είπαν ότι χρειάζεται να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση.

Η Χρυσούλα, καλόπιστα,  μπήκε στο περιπολικό όπου διαπίστωσε ότι οι πίσω πόρτες ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν από μέσα.

Όταν έφθασε στο Α΄ΑΤ Πάτρας το σκηνικό άλλαξε.

Την ενημέρωσαν ότι είχαν εισαγγελική παραγγελία για την μεταφορά της στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αμέσως η Χρυσούλα ενημέρωσε το Κίνημα Δεν Πληρώνω, μέσω του δικηγόρου μας Χρήστου Λιαρομμάτη καθώς φυσικά και τους οικείους της.

Ειδοποιήθηκαν επίσης οι τοπικοί συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Πάτρας καθώς και μέλη της Λαϊκής συνέλευσης της Άνω Πόλης της Πάτρας.

Όλοι σε ετοιμότητα για να σταθούμε για μια ακόμη φορά στο πλευρό της Χρυσούλας και της οικογένειας της.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια τρομοκρατίας. Παλιά, επί Χούντας, καλούσαν τον κόσμο στα Τμήματα για μια “προσωπικήν τους υπόθεση”, τώρα τους καλούν στο… ψυχιατρείο. Φθάνουν σε ακραίους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κοινωνία που την βλέπουν ως εχθρό τους», σχολιάζει ο Πατρινός Δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας ο Χρήστος Λιαρομμάτης.