Icebox Cake: Η γλυκιά τρέλα που σαρώνει την Αμερική

advertisement

Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλατος για ζαχαροπλαστική

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη


1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ κιλό μπισκότα σοκολάτας

(δείτε τη συνταγή στη διεύθυνση http://smittenkitchen.com/blog/2009/03/homemade-chocolate-wafers-icebox-cupcakes)


Άγλυκο κακάο ή ξύσμα σοκολάτας

Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος τοποθετήστε 7 μπισκότα ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο. Αλέιψτε με ½ φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελιώσουν τα υλικά. Καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον βράδυ. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

 

Σημείωση:

Η συνταγή είναι απλή όμως, αν εκτελεστεί σωστά -αν δηλαδή χρησιμοποιήσετε τα σωστά μπισκότα-, τα μπισκότα θα απορροφήσουν μέρος της κρέμας και το τελικό προϊόν θα θυμίζει τούρτα. Με την ίδια μέθοδο μπορείτε να δημιουργήσετε cupcakes -τοποθετείτε το ένα μπισκότο πάνω απ’ το άλλο- και παγωτά- σάντουιτς -γεμίζετε με το παγωτό της επιλογής σας και τοποθετείτε στον καταψύκτη.