Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλατος για ζαχαροπλαστική
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας
½ κιλό μπισκότα σοκολάτας
(δείτε τη συνταγή στη διεύθυνση http://smittenkitchen.com/blog/2009/03/homemade-chocolate-wafers-icebox-cupcakes)
Άγλυκο κακάο ή ξύσμα σοκολάτας
Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος τοποθετήστε 7 μπισκότα ώστε να σχηματίζουν έναν κύκλο. Αλέιψτε με ½ φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελιώσουν τα υλικά. Καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον βράδυ. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
Σημείωση:
Η συνταγή είναι απλή όμως, αν εκτελεστεί σωστά -αν δηλαδή χρησιμοποιήσετε τα σωστά μπισκότα-, τα μπισκότα θα απορροφήσουν μέρος της κρέμας και το τελικό προϊόν θα θυμίζει τούρτα. Με την ίδια μέθοδο μπορείτε να δημιουργήσετε cupcakes -τοποθετείτε το ένα μπισκότο πάνω απ’ το άλλο- και παγωτά- σάντουιτς -γεμίζετε με το παγωτό της επιλογής σας και τοποθετείτε στον καταψύκτη.