Αυστρία: Αγοράστε εξοχικά στην Ελλάδα… Είναι φτηνά

advertisement

Αυστριακή εταιρεία έρευνας της τουριστικής αγοράς παροτρύνει τους αυστριακούς να αγοράσουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, όπου «οι τιμές διαμερισμάτων και κατοικιών έχουν υποχωρήσει σημαντικά και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες που υπόσχονται ήλιο, παραλία και θάλασσα».

Στην ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε μέσω του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και αναδημοσιεύθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνεται πως οι τιμές για εξοχικά διαμερίσματα και κατοικίες στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ χαμηλά και ήδη με 80.000 ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για ιδιόκτητο ακίνητο στην αγαπημένη χώρα των διακοπών του.

Σημειώνεται επίσης πως οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενημερωθούν για το ισχύον νομικό πλαίσιο, αν και όπως αναφέρεται «δεν υπάρχουν περιπλοκές καθώς η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το μέρος που προβάλλεται ιδιαίτερα είναι η Κρήτη ο «απόλυτος προορισμός για διακοπές στη Μεσόγειο». «Ολοένα και περισσότεροι από τους λάτρεις της Ελλάδας επενδύουν με την αγορά κατοικίας στο συγκεκριμένο νησί, όπου η προσφορά σε τέτοια ακίνητα είναι τεράστια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυστριακής εταιρείας, η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, προπάντων από φορολογικά έσοδα, καθώς δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και ως εκ τούτου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά ενός ακινήτου, εξοικονομώντας μέχρι και 25% της τιμής, την οποία με διαπραγμάτευση μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο.

Όπως αναφέρεται σχετικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ήδη με 125.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει στα βόρεια της Κρήτης άνετο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων με θέα στη θάλασσα και πισίνα, ενώ για ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων στη Νότια Κρήτη θα πληρώσει μόνον 100.000 ευρώ και στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνονται, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όλα τα τέλη, οι φόροι για τη μεταβίβαση και η αμοιβή του δικηγόρου.