Μητροπολίτης Γόρτυνος: “Χαιρετώ με αγάπη έναν χριστιανό γύφτο κι αποστρέφομαι τον βουλευτή που ψήφισε τον νόμο για τις Κυριακές”

advertisement

Ιδιαίτερα καυστικός και δηκτικός για τους πολιτικούς, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εμφανίζεται ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, σε γραπτό του κήρυγμα το οποίο διανεμήθηκε στους ιερείς της μητρόπολης και διαβάστηκε την περασμένη Κυριακή.

“Σ’ αυτά τα χρόνια που ζούμε, βουλιάζει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα, και αργοπεθαίνει. Και το κακό έρχεται από πάνω, από τους πολιτικούς μας άρχοντες, τους οποίους εμείς, με την ψήφο μας, τους αναδείξαμε άρχοντες, για να υπερασπίζουν τις παραδόσεις της πίστης μας και της φυλής μας.

Αλλά αυτοί νομοθετούν ενάντια με την ένδοξη ελληνορθόδοξη παράδοσή μας” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Γόρτυνος, προσθέτοντας ότι “την ευθύνη εδώ την έχουμε εμείς οι Ιεράρχες, οι οποίοι δεν τους ελέγχουμε, όπως ήλεγχαν οι Προφήτες και οι Άγιοι Ιεράρχες Πατέρες της Εκκλησίας μας τα αμαρτήματα των αρχόντων της εποχής τους”.

“Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία άθεη χώρα”

Εκτιμά δε ότι μερικοί, με διάφορες προφάσεις, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία άθεη χώρα και καλεί τους βουλευτές “να μην ψηφίσουν τον αντίχριστο νόμο περί καταργήσεως της Κυριακής”.

Επιπλέον, ο μητροπολίτης αναφέρει: “Δηλώνω επίσης προκαταβολικώς: δεν θέλω να δω στα μάτια μου υπουργό της Επαρχίας που διακονώ, ο οποίος συγκατατέθηκε να ψηφίσει αυτόν τον αντίχριστο νόμο της βεβηλώσεως της Κυριακής. Θα κόψω την καλή κοινωνία μαζί του που έχω έως τώρα.

Θα χαιρετώ με αγάπη και με σεβασμό έναν χριστιανό γύφτο και μια γύφτισσα, αλλά θα αποστρέφομαι τον βουλευτή και τον υπουργό εκείνο, που ψήφισε νόμο για την κατάργηση της Κυριακής ημέρας”.