Στουρνάρας: “Δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση των μισθών”- Άρση πλειστηριασμών από την 1-1-2014

advertisement

Το 2013 θα πληρώσουμε για τελευταία φορά το χαράτσι, είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, ενώ για το ενιαίο φόρο ακινήτων είπε ότι θα είναι σύντομα έτοιμος και θα είναι δίκαιος για όλους.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς και το ενδεχόμενο να γίνει άρση του παγώματος από 01/01/2014, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ότι γίνει θα γίνει με αίσθημα ευθύνης αλλά δεν μπορεί και να πλήττεται η στεγαστική πίστη. “Θα προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις, ενώ για το θέμα των αποδείξεων είπε ότι όποιος δεν κόβει αποδείξεις κλέβει το κράτος. Είπε επίσης ότι γι’ αυτό το λόγο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και με κλειστή βουλή αποφασίστηκε οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να κατάσχουν ακόμα και τις ταμειακές μηχανές.

Μέσω τις κινητικότητας όπως είπε, 4.000 εφοριακοί, εκτός από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, έχουν βγεί στην αγορά και κάνουν ελέγχους.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με την φοροδιαφυγή και στα κλειστά επαγγέλματα.

Είπε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού. “Δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση των μισθών”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Στουρνάρας είπε: “Αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά, δεν θα διακινδύνευε τη δήλωση στήριξης ο Ομπάμα”.

Σε προσωπικό επίπεδο και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί και από κυβερνητικούς βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, ενώ απέφυγε να πει αν έχει παράπονο από άλλους υπουργούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυσαρεστημένος από το έργο υπουργών για την κινητικότητα.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνσε ότι είναι πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013 – 2014.

“Αν υπάρξει κενό το 2015 – 2016 δεν γίνεται να ληφθούν οριζόντια μέτρα”, είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια για να μην υπάρξει αυτό το κενό από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις δεν γίνονται για την δόση. Είπε ότι ήδη ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί δραστικά.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο του είναι το πρώτο που εφάρμοσε το μέτρο, πολύ πριν ανακαλυφθεί η κινητικότητα.

 

Πηγή: newsit.gr