Πάτρα: Αντώνης Χαροκόπος καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για ανεπάρκεια και αποποίηση ευθυνών για τον Προαστιακό

advertisement

Για ανεπάρκεια και αποποίηση ευθυνών κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ο Αντώνης Χαροκόπος αναφορικά με το θέμα του Προαστιακού και τη στάση που έχει κρατήσει αλλά και τις κινήσεις που έχει πράξει.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

«Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή έδειξε την ανεπάρκειά της,  την αποποίηση ευθυνών της σε ζήτημα που άπτεται των αποφάσεων της. Αυτή τη φορά αναφορικά με το θέμα της μελέτης για την επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι την Αχαγιά.

Η σχετική μελέτη, που σχεδίασε η Δημοτική Αρχή, έπρεπε να εγκριθεί πρώτα απ’ όλα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι η υποχρέωση και η αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου παρακάμφτηκαν  από τον Δήμαρχο Πατρέων και δόθηκε άνωθεν προς εκτέλεσή της με τον τρόπο που παρακολουθήσαμε από τα ΜΜΕ. Στα ερωτήματά μου στο Δημοτικό Συμβουλίου –τα οποία ήταν και αιτήματα και άλλων συναδέλφων δημοτικών συμβούλων – δεν έλαβα καμία πειστική απάντηση: Γιατί η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο; Γιατί υπήρξε τέτοια καθυστέρηση, και ο Δήμος επέλεξε αυτή την τακτική; Εάν γνωρίζει ο Δήμος τον Περιφερειακό σχεδιασμό; Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πατρέων  Γιάννης Δημαράς απάντησε ότι προσπάθησε να συντονίσει τους τρεις οργανισμούς ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ ώστε να δεχθούν μια βιώσιμη μελέτη, δεν δέχθηκε τα περί καθυστέρησης ενώ είπε ότι θα φέρει προς έγκριση, μόνο, το σχέδιο για το κομμάτι των ανισόπεδων διαβάσεων (!)

Αυτό όχι μόνο δεν τιμά το αιρετό Δημοτικό συμβούλιο που εκλέχθηκε από το λαό του Δήμου Πάτρας για να συζητάει και να εκτελεί αποφάσεις  που αφορούν την καλυτέρευση της καθημερινότητάς του, αλλά είναι άκρως Αντιδημοκρατικό φαινόμενο, ευθυνοφοβίας και εκ του πονηρού δηλείας λόγω της μειοψηφίας μετά την  αποψίλωσης από συμβούλους της Δημοτικής Αρχής.

Το σώμα του δημοτικού συμβουλίου είναι ο άμεσος φορέας ο οποίος γνωρίζει βάσει των αιτημάτων των δημοτών σε ποιες περιοχές χρειάζεται να κάνει τις στάσεις για την εξυπηρέτηση νευραλγικών σημείων. Αλλά και λεπτομέρειες σε ότι έχει σχέση με την ασφαλή διέλευση του συρμού.

Σαφώς όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι παρατάξεις είναι υπέρ ενός τέτοιου σημαντικού έργου και όλοι γνωρίζουμε ότι στοιχειωδώς ένας Δήμος, μια Πόλη, μια χώρα γενικότερα δεν θεωρείται πολιτισμένη όταν έχει έλλειμμα σιδηροδρομικής συγκοινωνίας. Τι φοβάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή; Η απάντηση ενός ανθρώπου με την στοιχειώδη νοημοσύνη είναι τον κακό εαυτό της που μόνο αυτόν έχει επιδείξει μέχρι τώρα για ζωτικά προβλήματα του Δήμου μας».