Ηλεία: Επίσκεψη Κατσιφάρα στα σημαντικότερα αναπτυξιακά οδικά έργα

advertisement

Δύο σημαντικά αναπτυξιακά οδικά έργα που βρίσκονται υπό εκτέλεση και τα οποία θα βελτιώσουν την οδική σύνδεση ορεινών περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το πρώτο και σημαντικότερο οδικό έργο είναι η «Βελτίωση επαρχιακής οδού Κρεστένων – Ανδρίτσαινας – Ναός Επικούριου Απόλλωνα, Τμήμα: Διάσελλο – Μπαρακίτικα» συνολικού προϋπολογισμού 14.235.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά αφορά την βελτίωση της Ε.Ο. Κρέστενα – Ανδρίτσαινα με αρχή τη διασταύρωση των Διασέλλων και τέλος την είσοδο του οικισμού Μπαρακίτικα.

 

Το μήκος του δρόμου που θα βελτιωθεί είναι 8.07 χιλιόμετρα, θα υπάρχει μία διαπλατισμένη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θα κατασκευαστούν φρεατοπάσσαλοι, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέας γέφυρας στο χείμαρρο «Τσεμπερούλα», εργασία η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας και θα γίνει δενδροφύτευση των πρανών.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά οδικά έργα που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία, το οποίο μελετήθηκε από την Περιφέρεια, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από αυτό, ενώ υλοποιείται από τον ανάδοχο που έχει επιλεγεί σε στενή συνεργασία πάντα της Π.Δ.Ε. με την Δημοτική Αρχή» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η βελτίωση του δρόμου Κρεστένων – Ανδρίτσαινας – Ναός Επικουρίου Απόλλωνα, για μας είναι μια οδική αρτηρία ιδιαίτερης σημασίας. Είχε τεράστια προβλήματα λόγω των κατολισθήσεων και ιδίως η Ανδρίτσαινα είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν πολύ από τις φωτιές».

Επιπλέον, απευθυνόμενος ο Απόστολος Κατσιφάρας προς τον εργολάβο, ζήτησε το Έργο να ολοκληρωθεί στο συμβατικό του χρόνο, ενώ δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί αυτή η σημαντική ευκαιρία για την Ηλεία».

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας έκανε αυτοψία και σε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή, την αποπεράτωση της Οδού Παραποτάμιος – Διάσελλο, συνολικού προϋπολογισμού 202.060,27 ευρώ, το οποίο και αφορά εργασίες στη διασταύρωση του παραποτάμιου δρόμου με το δρόμο προς Διάσελλο, μήκους ενός χιλιομέτρου, ενώ ένα τμήμα του ίδιου δρόμου είχε κατασκευαστεί με το έργο «Καλυβάκια – Πλουτοχώρι – Σέκουλα – Ανδρίτσαινα και συνδετήριοι νομού Ηλείας».

«Το Έργο αυτό θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης και εξυπηρέτησης των κατοίκων των κοντινών οικισμών, παρέχοντας ασφαλή και σύντομη πρόσβαση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση» κατέληξε ο Α. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε την αυτοψία στα δύο έργα, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, Οικονομικών Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε., τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιο Μπαλιούκο, αντιδημάρχους, προέδρους τοπικών διαμερισμάτων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.