Η Γκαλερί Cube εύχεται ”καλό καλοκαίρι”και επανέρχεται με νέες εκθέσεις απο τον Σεπτέμβριο

advertisement

Η Γκαλερί Cube,από την Τρίτη 6 Αυγούστου έως το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 θα λειτουργεί μόνο με ραντεβού και μετά από συνεννόηση στο 6945399754 επιστρέφουμε στις κανονικές ώρες λειτουργίας από την Τρίτη 27 Αυγούστου

 

Οι επόμενες εκθέσεις

Δημοσθένης Δαββέτας – ΓΡΑΦΕΣ 2, Θωρώντας τον κόσμο
Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, 20.00
Η έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα, είναι μια μελέτη για τον άνθρωπο, μια προσωπική γραφή η οποία εξετάζει ενδελεχώς τη φύση του υποκειμένου και του κόσμου που περιβάλλει αυτό.
Τα ζωγραφικά έργα τα οποία απαρτίζουν την έκθεση, είναι ένας φόρος τιμής στην πορεία της ανθρωπότητας, και παράλληλα μια ποιητική έκφραση η οποία παίρνει ζωγραφική διάσταση.
Μορφές, σύμβολα, ποιητικές ρήσεις και χρώματα, συνυπάρχουν και καταλήγουν σε δαιδαλώδη συμπλέγματα αφηγήσεων. Μοιάζουν να θωρούν και να μελετούν τον άνθρωπο και την πολυδιάστατη υπόστασή του.
Κάθε εικόνα είναι μια αυτόνομη ιστορία και το σύνολο του έργου φαντάζει μια εκρηκτική πανδαισία, λόγου και εικόνας, χρώματος και κίνησης.
Ο καλλιτέχνης μοιάζει να αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών ζω-γραφίζοντας το ίχνος του παρελθόντος, τη δυναμική του παρόντος, καθώς και τα κελεύσματα του μέλλοντος.
Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Πάτσης
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, 20.00
Τα έργα του εικαστικού Κώστα Πάτση που θα παρουσιαστούν στην ατομική του έκθεση, κινούνται ανάμεσα στην ανθρωποκεντρική λογική και στη γεωμετρική αφαίρεση, ως μια καταγραφή του εγκλωβισμού που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα στο περιβάλλον που ο ίδιος δημιούργησε. Η ανθρώπινη μορφή διαγράφεται πάνω στην επιφάνεια του τελάρου του είτε ως οπτική διεργασία είτε ως χρωματικός μετασχηματισμός, άμεσα συσχετιζόμενη όμως με το χώρο στον οποίο αυτή εντάσσεται.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2013

Ανδρέας Λυμπεράτος
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, 20.00
Στην ατομική έκθεση του Ανδρέα Λυμπεράτου, περιλαμβάνονται γλυπτά, επίτοιχα και επιδαπέδια, σχέδια και ζωγραφικά έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, ποικίλης τεχνικής και κλίμακας, καθώς και έργα που έγιναν ύστερα από performances του καλλιτέχνη.
Αποτείνονται όλα μαζί στις έννοιες της μετάβασης και της μεταφοράς αλλά και της ενδεχόμενης διαμονής – κατοίκησης του βλέμματος σε ένα βιωμένο χώρο, σε έναν τόπο δηλαδή η σε μιά ειδική συνθήκη, καθώς και στο απαραίτητο όχημα – δομή για μία τέτοια συνάντηση και εμπειρία, προτείνοντας εντέλει την εικόνα ως ένα σύνθετο αντικείμενο με πολλαπλά νοήματα.
Παρόλο που καθένα από τα έργα λειτουργεί καθαρά ως αυτόνομη πλαστική αξία, ταυτόχρονα αναπτύσσουν μια ισχυρή διαλεκτική θέση μεταξύ τους, παρουσιάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο ίδιο θέμα, αναφερόμενα κατ΄αυτόν τον τρόπο σε ζητήματα επικοινωνίας και ενέργειας, οπτικοποιημένων σχέσεων και συμπεριφορών
Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου – 14 Δεκεμβρίου 2013

cube gallery ▪
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα ▪
τηλ. 2611110069 ▪
email: lianazoza@cubegallery.gr
www.cubegallery.g