Υπεγράφη η απόφαση για την κατανομή των μελών ΔΕΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

advertisement

Σύμφωνα με την απόφαση, από τα πανεπιστήμια απορροφούνται 402 μέλη ΔΕΠ και από τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ 53 μέλη.

Λύση στο πρόβλημα της κατανομής των μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, έδωσε στο υπουργείο Παιδείας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου.

«Νέοι πανεπιστημιακοί καλύπτουν θέσεις που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο στη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μία κεντρική στρατηγική προσλήψεων, υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Προσλήψεις γίνονται και θα γίνουν, με αξιοκρατικά κριτήρια, για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου.

 

Στην περίπτωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπληρωματικό κριτήριο είναι και η ανακοπή του ρεύματος φυγής από την Ελλάδα, νέων, ικανών και με προσόντα ανθρώπων, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την έξοδο της χώρας από την κρίση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπενθύμισε: «Από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχαμε θέσει ως πρώτο άξονα της πολιτικής μας τους ανθρώπους της εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων. Είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο πάνδημο αίτημα της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη και τις συνεχιζόμενες πολιτικές μας για τη σύνδεσή του με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, οι 455 νέοι συνάδελφοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει το επιστημονικό δυναμικό της και να επενδύσει σε αυτό».