Δασαρχείο Πατρών: Αναδασωτέα η περιοχή που κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ Παπανικολού

advertisement

Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς προς τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εκχέρσωση δημόσιας δασικής έκτασης που έγινε κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΑ Δυτικής Αιγιάλειας στη θέση Παπανικολού, ο δασάρχης Πατρών διέταξε την διενέργεια αυτοψίας στον συγκεκριμένο χώρο. Όπως αναφέρει ο Δασάρχης στο σχετικό του έγγραφο που κοινοποιήθηκε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιαλείας, από την αυτοψία διαπιστώθηκε παράνομη εκχέρσωση δημόσιου δάσους και δημόσιας δασικής έκτασης που πραγματοποιήθηκε κατά την εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών κατασκευής του έργου.

Γι’ αυτό το λόγο, η δασική υπηρεσία έχει κινήσει όλες τις επιβαλλόμενες νόμιμες ενέργειες και κυρίως την έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής και την κήρυξη της εκτάσεως ως αναδασωτέας.

Και συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση: “Παράλληλα, κατόπιν καταγγελίας μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ στη θέση Παπανικολού, κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος διενήργησε αυτοψία στο χώρο την Παρασκευή 2/8/13. Η αυτοψία ήταν εκτεταμένη και ενδελεχής έτσι ώστε το κλιμάκιο να αποκτήσει πλήρη γνώση της περιοχής και των εκτελούμενων παράνομων έργων. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση του σχετικού πορίσματος που αναμένεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου 2013. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από νομικής απόψεως το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είναι δεσμευτικό για τη Διοίκηση. Έτσι, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν από το πόρισμα αυτά που έχουμε καταγγείλει σχετικά με την παρανομία του έργου, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες και να αποκατασταθεί ο χώρος.”

Πηγή: filodimos.gr