Η σχολική στέγη στο επίκεντρο συνάντησης του Περιφερειάρχη με το Σύλλογο Γονέων της Δυτικής Αχαΐας

advertisement

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Αχαΐας είχαν σήμερα Τρίτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε το σύνολο των νέων σχολικών συγκροτημάτων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Δυτική Αχαΐα, ήτοι το Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λάππα, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λουσικών.

 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κατσιφάρας: «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν την παραλαβή του Γυμνασίου της Κάτω Αχαΐας και στόχος μας είναι να το παραδώσουμε άμεσα. Για το συγκρότημα των Λουσικών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και αναμένεται πλέον η υπογραφή για την υλοποίησή του. Το μοναδικό πρόβλημα υπάρχει με το Γυμνάσιο του Λάππα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Τα σχολικά συγκροτήματα εκτελούνται με προγραμματική που έχει υπογραφεί παρ’ ότι η αρμοδιότητα της σχολικής στέγης ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους, τα σχολικά συγκροτήματα της Δυτικής Αχαΐας υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο λόγω αδυναμίας του δεύτερου να τα εκτελέσει.

Ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που ενισχύει το Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Σύστημα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου τον Ιούνιο του 2008, παρουσίασε μεγάλες ανάγκες στη σχολική στέγη. Η αιρετή Περιφέρεια αφουγκράστηκε το πρόβλημα και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενέταξε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί τα συγκεκριμένα έργα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Παγιασλής και ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Ηλίας Κρηνίδης.