Αίγιο: Προσποιήθηκαν τους εφοριακούς σε ηλικιωμένη- Επιχείρησαν να της πάρουν 3.500 ευρώ!

advertisement

Προφασιζόμενοι τους εφοριακούς αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ για υποτιθέμενη διεκδίκηση αποζημίωσης, από ηλικιωμένη στην πόλη του Αιγίου.

Πρόκειται για ανδρόγυνο Ελλήνων, 59 και 52 ετών αντίστοιχα, το οποίο και συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας Αιγίου, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προσποιούμενοι τους εφοριακούς πλησίασαν μία 90χρονη και την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφα για διεκδίκηση αποζημίωσης ύψους 30.000 για το θάνατο του συζύγου της.

Για το σκοπό αυτό τη μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να προβεί στην ανάληψη του χρηματικού ποσού που ζητούσαν.

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, μόλις η ηλικιωμένη ανέφερε σε υπάλληλο της τράπεζας το σκοπό της ανάληψης του μεγάλου χρηματικού ποσού.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τη σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα, με το αυτοκίνητο που είχαν διαφύγει και να συλληφθούν.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.