Η στιγμή της διάσωσης εγκλωβισμένης γυναίκας – Τραγωδία στην Αργεντινή, έκρηξη σε πολυκατοικία με 8 νεκρούς

advertisement

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές: μια γυναίκα, εγκλωβισμένη στο κτίριο λίγο μετά την έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους. Το βλέμμα της παγωνένο, “φωνάζει” για βοήθεια. Ένας πυροσβέστης την πλησιάζει για να τη σώσει. Μια τραγωδία βυθίζει στο πένθος την Αργεντινή.

Η ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία της πόλης Ροζάριο της Αργεντινής προκάλεσε το θάνατο 8 ανθρώπων, άλλοι 61 τραυματίστηκαν, ενώ 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοοούνται.

«Υπάρχουν οκτώ νεκροί. Η έρευνα στα ερείπια συνεχίζεται. Έχουμε μια λίστα 19 ατόμων που αναζητούνται από τις οικογένειές τους», δήλωσε η δήμαρχος του Ροζάριο, Μόνικα Φέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου στην κεντρική εγκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου. Το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτιρίων στην περιοχή. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε μια ήσυχη περιοχή της πόλης.

Η περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κατεστραμμένο κτίριο, εκκενώθηκε από τους πολίτες για προληπτικούς λόγους.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9:30 τοπική ώρα (12:30 GMT), όταν οι περισσότεροι ένοικοι είχαν φύγει από το κτίριο για τις δουλειές τους. Σε διαφορετική περίπτωση, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν σαφώς πολύ βαρύτερος.

Ο Αντόνιο Μπονφάτι κυβερνήτης της επαρχίας Σάντα Φε όπου ανήκει το Ροζάριο τη χαρακτήρισε ως τη «χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ροζάριο».