Πάτρα: Προφυλακιστέα τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Δυτική Ελλάδα από την Αλβανία

advertisement

Τον δρόμο για τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου θα πάρουν μετά την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και όπλων στην Δυτική Ελλάδα από την Αλβανία.

Σήμερα μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν ενώπιον των Δικαστικών Λειτουργών οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκιση τους.

Πρόκειται για δυο Πατρινούς και δυο Αλβανούς που διέμεναν σε Πάτρα και Αίγιο αντίστοιχα, και θεωρούνται “πρωτοπαλίκαρα” της οργάνωσης. Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται ήδη μετά την απολογία του την περασμένη Κυριακή και ένα ακόμα άτομο του κυκλώματος.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 14 άτομα πέντε Έλληνες και 9 Αλβανοί, ενώ οι αρχηγοί του κυκλώματος επίσης Αλβανοί, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές καθώς προ μηνών συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο Μεσολόγγι για διακίνηση ηρωίνης.

Τα άτομα αυτά που κατείχαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές μέσα από την φυλακή έδιναν εντολές και κινούσαν τα νήματα σχετικά με την μεταφορά από την Αλβανία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, μεγάλων ποσοτήτων χασίς αλλά και πολεμικών όπλων.

Για περισσότερο από ένα χρόνο εκτιμάται πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται συνολικά περισσότερα από 30 άτομα.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται είκοσι τουλάχιστον ακόμη άτομα με την έρευνα των αστυνομικών να συνεχίζεται.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, έφθασε την αποκάλυψη του κυκλώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στην διάθεση της Κρατικής Υπηρεσίας, και μετά από πολύμηνη έρευνα, οργανώθηκε η προχθεσινή επιχείρηση σε Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι.