Πως πάτησε την επιβάτη το όχημα της πυροσβεστικής

advertisement

Απίστευτο! Ο επικεφαλής των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο όπου συνετρίβη τον περασμένο μήνα αεροσκάφος της εταιρείας Asiana δεν πληροφορήθηκε ότι μία έφηβη επιβάτης βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος μέχρι που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα της πυροσβεστικής.

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 214 της Asiana. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 307 επιβάτες. Το Μπόινγκ 777 προσέκρουσε στο έδαφος κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες στοιχίζοντας τη ζωή τριών ανθρώπων.

Το βίντεο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας από άγνωστη πηγή, τραβήχτηκε από μία κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Φρανσίσκο και παραδόθηκε στους εμπειρογνώμονες που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης Γιε Μενγκ Γιουάν, η οποία επέβαινε στην πτήση και, ενώ επέζησε από την πτώση του αεροσκάφους, έχασε αργότερα τη ζωή της στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, δεν ενημερώθηκε ότι η νεαρή επιζήσασα είχε βρεθεί κοντά στο αεροσκάφος, γεγονός που τού στέρησε τη δυνατότητα να αποτρέψει τον θάνατό της, έγραψε η Chronicle.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους δύο πυροσβέστες εντόπισαν τη Γιε πεσεμένη στο έδαφος σε εμβρυική στάση, έγραψε η εφημερίδα. Πραγματοποίησαν ελιγμούς με το όχημά τους γύρω από τη Γιε και έπειτα ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους. Εκείνη τη στιγμή, τουλάχιστον δύο άλλοι πυροσβέστες βλέποντας το κορίτσι έκριναν ότι είναι νεκρό, έγραψε η Chronicle, και γι’ αυτό το άφησαν εκεί για να φροντίσουν τους επιζήσαντες.
Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη συνέχεια έστειλαν ένα άλλο όχημα στην περιοχή το οποίο έκανε χρήση του αφρού κατάσβεσης. Από το βίντεο φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί πως η 16χρονη βρισκόταν στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα δεν ήταν εξοπλισμένο με τους ειδικούς αισθητήρες θερμότητας που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ένα ανθρώπινο σώμα καλυμμένο με τον επιβραδυντικό αφρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κι έτσι παρέσυρε και σκότωσε την 16χρονη. Η ταυτότητα του οδηγού του οχήματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.