Πάτρα: Από Σεπτέμβριο.. η έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Ξενώνα “Ελπίδα”

advertisement

Για Σεπτέμβριο και εάν…μετατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του skaipatras.gr, η έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Ξενώνα “Ελπίδα” στην Πάτρα.

Μπορεί το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για την στελέχη της Μονάδας με πέντε νοσηλευτές, σύμφωνα όμως με πηγές του skaipatras.gr, διαδικαστικά ζητήματα αλλά και η καθυστέρηση που καταγράφεται σε εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν άμεσα εντός του κτηρίου, προκειμένου ο Ογκολογικός Ξενώνας να είναι πλήρως έτοιμος προς χρήση, φαίνεται πως βάζουν “φρένο” στις αρχικές εκτιμήσεις για λειτουργία της “Ελπίδας” εντός του Αυγούστου.

 

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, σε πρόσφατη δήλωση του για το θέμα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στις 22 Ιουλίου είχε εκφράσει την βεβαιότητα πως εντός του τρέχοντος πλέον μήνα, η Υγειονομική Μονάδα θα λειτουργούσε.

Ο κ. Κατσιφάρας, είχε επισημάνει, “πως σε μια εποχή που δεν γίνονται προσλήψεις η συνεργασία μου με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιβέλα, καταφέραμε να βρούμε τρόπο ώστε ο Ογκολογικός Ξενώνας να λειτουργήσει”.

Η λειτουργία της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία ογκολογικών ασθενών της Πάτρας και της ευρύτερης Περιφέρειας που αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ελλείψει ενός σύγχρονου κέντρου στην περιοχή.