Πάτρα: Δήλωση Κώστα Χριστόπουλου για την εκκένωση του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου

advertisement

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, με αφορμή την εκκένωση του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εκκένωση του πρώην παραρτήματος προκαλεί ικανοποίηση στη συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών, που έχουν συνδέσει το χώρο με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ., για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκκένωσης του πρώην παραρτήματος, χωρίς να διαταραχθεί η ζωή στην πόλη μας.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου, δηλαδή ο δήμος Πατρέων, καλείται πλέον μετά και την επίσημη παραλαβή του ακινήτου από τις αρχές, να αναλάβει τη πιο ευαίσθητη αποστολή. Να εντάξει ξανά το πρώην παράρτημα στην κοινωνική ζωή της Πάτρας, και να το διατηρήσει ανοικτό σε όλους τους συνδημότες μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο δήμος Πατρέων είχε εκφράσει την αδυναμία του να αξιοποιήσει το χώρο, όπως αναφερόταν σε πρόσφατη αλληλογραφία του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ.

Η πρόταση της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» για το πρώην παράρτημα, όπως διατυπώθηκε το Νοέμβριο του 2012 με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμπυκνώνεται στα εξής:

Ο δήμος Πατρέων οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για μια ειλικρινή συζήτηση με θέμα την επανάχρηση του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών προς όφελος όλων των πολιτών.

Εκτιμώ ότι πρέπει να αποτελέσει βάση του διαλόγου για την αξιοποίηση του πρώην παραρτήματος, η πρόταση που έχει κατατεθεί από ομάδα πρώην φοιτητών που έλαβε μέρος στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της δικτατορίας. Η πρότασή τους είναι η εξής: Να ανακηρυχθεί όλο το πρώην παράρτημα σε ιστορικό μνημείο και να συνδεθεί ο χώρος με το σημερινό φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία της πόλης μας, μέσα από την φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου, τέχνης και πολιτισμού.

Η παράταξή μας έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει πιστά τις κοινωνικές αξίες που χρειάζεται η πόλη μας για να βαδίσει στο μέλλον: Αλληλεγγύη, σύνθεση,  συναίνεση, διάλογος.

Έκρινα σκόπιμο να αναφερθώ χωριστά στην εκκένωση του πρώην παραρτήματος, εξαιρώντας τις επιχειρήσεις που έγιναν στο πρώην Μαραγκοπούλειο (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας) και στο Τ.Ε.Ι. Πατρών. Η παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» είναι πρόθυμη να λάβει μέρος σε ανοικτό διάλογο για την καλύτερη αξιοποίηση των δύο χώρων προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.