Βίντεο-Σοκ: 13χρονος δράστης “Ζήλευα τα παιδιά γι΄αυτό και τα έριξα στο ποτάμι…”

advertisement

Νεότερη Ενημέρωση: Η ζήλια που έτρεφε για τα ανήλικα ανίψια του 4 και 8 ετών αντίστοιχα, φαίνεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πως ήταν το κίνητρο για τον 13χρονο θείο τους -αδελφό της μητέρας τους- να τα σπρώξει στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας με αποτέλεσμα τα δυο παιδιά να βρουν τραγικό θάνατο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάστηκε άμεσα από τις αστυνομικές αρχές της Ηλείας η υπόθεση πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας

Συνελήφθη ο 13χρονος δράστης, ο οποίος είναι θειος των δυο ανηλίκων θυμάτων

Χθες (2-8-2013) αργά το βράδυ, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου Ηλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνελήφθη ένας 13χρονος Βούλγαρος, ως υπαίτιος του πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι (31-7-2013) ο δράστης, που είναι θειος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.

Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Για την ανεύρεση των παιδιών, μετά την δήλωση της εξαφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. και τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και από προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού, με αποτέλεσμα χθες (1-8-2013) να βρεθούν νεκρά μέσα στη κοίτη του καναλιού.

Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών  προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του. Επιπλέον του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

 

Πρώτη Ενημέρωση: Ο 13χρονος θείος των δύο παιδιών 4 και 7 ετών που βρέθηκαν πνιγμένα στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι συνελήφθη ως υπεύθυνος από την Αστυνομία για τον θάνατο των δύο παιδιών.

Τον πρόδωσε το κομμάτι της μπλούζας του που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα του ενός παιδιου όταν ανασύρθηκε από τα βαλτώδη νερά του καναλιού.

 

θα πρέπει, με βάση τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, την ώρα που έπεφτε σπρωγμένος το ένα παιδιά να επιχείρησε να κρατηθεί από το μεγαλύτερο θείο του και για αυτό η μπλούζα να του έμεινε στα χέρια, στοιχείο που οδήγησε την αστυνομία στο 13χρονο θείο τους.

Μια μαρτυρία – ομολογία δίνει νέα διάσταση στην τραγωδία του Στρεφίου με τα δύο ανήλικα παιδιά από τη Βουλγαρία που βρέθηκαν νεκρά μέσα στο αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilialive.gr οι Αρχές έχουν στοιχεία και την ομολογία του ανθρώπου που τα πέταξε μέσα στο νερό. Πρόκειται για τον μόλις 13 ετών αδερφό της μητέρας των παιδιών, που φέρεται πως έσπρωξε τα δύο ανίψια του στο νερό.

Ο ίδιος αρκετές ώρες μετά βρέθηκε στο σημείο και μάλιστα έχει καταγραφεί σε εικόνες να κλαίει και ο ίδιος για το χαμό των δύο παιδιών. Το κίνητρο φέρεται να ήταν η ζήλεια.

Οι Αρχές προχωρούν πολύ προσεκτικά στην υπόθεση καθώς δεν είχε αποκλειστεί η περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας, ενώ υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις ότι τα παιδιά δεν μπορεί να έπεσαν μέσα στο νερό μόνα τους.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Πηγή: ileipost.gr-Ilialive.gr