Βίντεο-Πάτρα: Κυριακή και Τρίτη οι απολογίες των μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία-Ζήτησαν και πήραν προθεσμία

advertisement

Μαραθώνια η παραμονή στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, για τους πέντε συλληφθέντες- τρεις Έλληνες και δυο Αλβανούς-, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και όπλα στην Δυτική Ελλάδα από την Αλβανία και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και ένα τέταρτο μετά της 12 το βράδυ, πήραν τελικά προθεσμία για να απολογηθούν. Συγκεκριμένα ο ένας Έλληνας κάτοικος Πατρών, θα απολογηθεί την προσεχή Κυριακή, ενώ οι άλλοι τέσσερις δυο Πατρινοί και οι δυο Αλβανοί κάτοικοι Πατρών και Αιγίου αντίστοιχα, θα περάσουν το κατώφλι του Δικαστικού Λειτουργού την ερχόμενη Τρίτη.

Πρόκειται για τους πέντε από τους δέκα συνολικά συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι τέσσερις ήδη βρίσκονται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα, εκτίοντας ποινές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και θεωρούνται “πρωτοπαλίκαρα” του κυκλώματος.

Τα άλλα πέντε άτομα που συνελήφθησαν σε Αίγιο και Μεσολόγγι, στην ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με την συμμετοχή 60 και πλέον αστυνομικών, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Ο ρόλος του στην “πυραμίδα” της οργάνωσης φέρεται πως ήταν αυτός της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 14 άτομα πέντε Έλληνες και 9 Αλβανοί, ενώ οι αρχηγοί του κυκλώματος επίσης Αλβανοί, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές καθώς προ μηνών συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο Μεσολόγγι για διακίνηση ηρωίνης.

Τα άτομα αυτά που κατείχαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές μέσα από την φυλακή έδιναν εντολές και κινούσαν τα νήματα σχετικά με την μεταφορά από την Αλβανία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, μεγάλων ποσοτήτων χασίς αλλά και πολεμικών όπλων.

Για περισσότερο από ένα χρόνο εκτιμάται πως δρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται συνολικά περισσότερα από 30 άτομα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, έφθασε την αποκάλυψη του κυκλώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στην διάθεση της Κρατικής Υπηρεσίας, και μετά από πολύμηνη έρευνα, οργανώθηκε η προχθεσινή επιχείρηση σε Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων σε 16 σπίτια και χώρους των συλληφθέντων, δεν βρέθηκαν όπλα, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και συνομιλίες που αποδεικνύουν την δράση τους.