Ανακοίνωση – Καταγγελλία

advertisement

Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης στην εταιρία Alphagreen (εταιρία ανακύκλωσης).

Η διεύθυνση της επιχείρησης απέλυσε τη συναδέλφισσα, που υπέγραψε μόλις πριν δύο μήνες σύμβαση αορίστου χρόνου, με το πρόσχημα των περικοπών.

Αυτό που ενοχλεί τη διεύθυνση της Alphagreen είναι ότι έχει συνδικαλιστική δράση, ότι απέργησε στην τελευταία απεργία, ότι είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας. Έτσι “ανταμείβει” η Alphagreen τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και αντιπαλεύουν οργανωμένα τον καταιγισμό μέτρων και φοροληστείας απέναντι τους. Οι περικοπές, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρήσεων, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Ευθύνες έχει ο Δήμος Πατρέων (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ), που παρά τις αγωνιστικές κορώνες εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί τομείς κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (όπως η ανακύκλωση), που χαρατσώνει το λαό της Πάτρας, που απολύει εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Πάτρας να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές, οι οποίες θέλουν τα λαϊκά στρώματα με σκυμμένο το κεφάλι. Οργανώνουμε την πάλη μας. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας και αλλάζουμε τους συσχετισμούς προς όφελός μας, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τα συνδικάτα που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση.

Ξεπερνάμε τον φόβο όταν γινόμαστε μια γροθιά! Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας!
Δεν χαρίζουμε τίποτα στους κλέφτες, του μόχθου και του συνόλου των αναγκών μας.
Οργανωνόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς γύρω από το κλαδικό μας συνδικάτο, για να ανατρέψουμε τον μεσαίωνα και να γίνουμε ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε!