Σημαντικός σταθμός “συνάντησης” πολιτισμών και χωρών στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Ανδραβίδας-Κυλλήνης

advertisement

Οι…. “Μουσικές του Κόσμου” συνέδεσαν τον Πολιτισμό της Σερβίας με τον Ελληνικό, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Κάστρο Χλεμούτσι, παρασύροντας το κοινό σε ένα μουσικό και χορευτικό ταξίδι στις δύο χώρες των Βαλκανίων.

Σέρβοι και Έλληνες χορευτές, ένωσαν δυνάμεις στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και βίωσαν  μια πρωτόγνωρη εμπειρία, την οποία και μετέφεραν στο κοινό.

 

Στη σκηνή που είχε στηθεί στο σημαντικό μνημείο –στο Χλεμούτσι- ανέβηκε πρώτο το χορευτικό συγκρότημα που αντιπροσώπευσε τη χώρα της Σερβίας και μύησε τον κόσμο με έναν εντυπωσιακό τρόπο στην κουλτούρα και στον πολιτισμό της χώρας.

Εν συνεχεία, η σκυτάλη εδόθη στους ικανούς και άξιους αντιπροσώπους της πολιτιστικής μας κληρονομίας, στην Φιλαρμονική Μπάντα των Λεχαινών και στα χορευτικά τμήματα της “Εστίας”, Ανδραβίδας, Στρουσίου, Μυρσίνης, Κουρτεσίου και Κάστρου.

Η βραδιά εκείνη- όπως και η συνάντηση στην Αγ. Σοφία Ανδραβίδας με το Χορευτικό Συγκρότημα της Κίνας- αποτέλεσε σημαντικό σταθμό συνάντησης πολιτισμών και χωρών!

Οι “Μουσικές του Κόσμου” συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου όπου στο Κάστρο Χλεμούτσι θα λάβει χώρα  Συναυλία με την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Crescendo απ’ την Ζυρίχη με 50 Μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Kathi Schmid – Lauber με έργα Συνθετών του 19ου -20ου αιώνα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.