Πάτρα: Ο Δήμος για το Θαλάσσιο Μέτωπο

advertisement

Σε ό,τι αφορά την απόρριψη των τροπολογιών για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, από τον Δήμο Πατρέων γίνονται γνωστά τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος της Πάτρας επιμένει ότι οριστική λύση στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου μπορεί να δοθεί μόνο με την προώθηση από το Υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο (και όχι από τα Υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας κ.α) νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα είναι δυνατή η παραχώρηση παραθαλάσσιων εκτάσεων για πλήρη διαχείριση από τους ΟΤΑ.

 

Ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς ασκεί συνεχώς πιέσεις και προωθεί μέσω της ΚΕΔΕ αυτή την λύση καθώς είναι η μόνη ρεαλιστική και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά την στάση των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στο θέμα, υπενθυμίζονται οι δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουν αναληφθεί,  όπως από τον τότε Υπουργό Οικονομικών και πρώην και νυν  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Για άλλη μια φορά η Πάτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προκλητική αναξιοπιστία κυβερνητικών στελεχών πρώτης γραμμής που οφείλουν να απολογηθούν  στους πολίτες της πόλης μας, για την δίγλωσση στάση τους.