Οι λίστες της διαθεσιμότητας: Στο κόκκινο το δημόσιο

advertisement

6.800 θέσεις περιλαμβάνουν οι λίστες που κατέφθασαν χθες τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας από όλα τα υπουργεία προς το Οικονομικών και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συντονίσουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

Οι μεγάλες δεξαμενές είναι τα
Υπουργείο Υγείας Συνολικά 1.618 εργαζόμενοι και 280 ιατροί. Περιλαμβάνονται επίσης νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό
Οι εργαζόμενοι στην υγεία θα προέλθουν από μονάδες χαμηλής πληρότητας που θα μετατραπούν σε αστικά κέντρα υγείας και μονάδες φροντίδας ασθενών σε τελικό στάδιο.

Υπουργείο Παιδείας Διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ Ήδη ανακοινώθηκε η λίστα των πρώτων 2.122 εκπαιδευτικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Υπουργείο Οικονομικών Οδηγοί, υπάλληλοι καθαρισμού (περίπου 400 άτομα)

Υπουργείο εργασίας Περίπου 600 άτομα που σήμερα υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».

Στο Διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. Εννέα πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. ‘Αλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».