Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 4 Αυγούστου στην Κουνινά Αιγιάλειας

advertisement

Οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην Κουνινά Αιγιάλειας, την Κυριακή 4 του Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα.

 

Θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πάτρα, από την πλ. Γεωργίου, στις 5 το απόγευμα.

Αποδίδουμε τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για τον ηρωικό αγώνα τους, για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους κατακτητές ναζί και τους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές. Αλλά και στο ηρωικό ΚΚΕ, αιμοδότη και ψυχή της αντίστασης, για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία, καθοδήγηση και την οργάνωση του αγώνα που έδωσαν το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ.

Σήμερα οι αγώνες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι επίκαιροι, εμπνέουν τους  αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στον πόλεμο που έχει κηρύξει η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) υλοποιώντας προαποφασισμένα μέτρα και αντιδραστικές μεταρυθμίσεις της ΕΕ που υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ευθύνη φέρνουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ αποδέχονται την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα κοροϊδεύουν το λαό ως “νέοι σωτήρες”, ότι θα τον απαλλάξουν από τα βάσανά του, με διαπραγμάτευση εντός των τειχών.

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ