Ξέχασαν φοιτητή στη φυλακή και τον αποζημιώνουν με 4,1 εκατ. δολάρια

advertisement

Με 4,1 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωσαν οι αρχές των ΗΠΑ τον Ντάνιελ Τσονγκ, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, ο οποίος είχε ξεχαστεί για πέντε ημέρες σε κρατητήριο από τις αρχές της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

«Ήταν απίστευτο και αδιανόητο λάθος», είπε ο δικηγόρος του. Ο 25χρονος Ντάνιελ Τσονγκ, είχε αφεθεί επί πέντε ημέρες χωρίς τροφή και νερό και προσπαθούσε να παραμείνει στη ζωή πίνοντας τα ούρα του. Μάλιστα, είχε γράψει και ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην μητέρα του πριν οι αρχές τον βρουν άσχημα αφυδατωμένο το 2012.

Ο Τσονγκ προφυλακίστηκε το πρωί της 21ης Απριλίου, όταν η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο έκανε έφοδο στο σπίτι του, καθώς θεωρείτο ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικού MDMA. Η αστυνομία συνέλαβε άλλα εννέα άτομα και κατασχέθηκαν 18.000 χάπια έκσταση, μαριχουάνα, συνταγογραφούμενα φάρμακα, παραισθησιογόνα, διάφορα όπλα και χιλιάδες φυσίγγια.

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου, ένας αστυνομικός άνοιξε τη σιδερένια πόρτα του κελιού και βρήκε τον φοιτητή με τις χειροπέδες ξεχασμένο για πέντε ημέρες. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Τσονγκ δήλωσε ότι επισκεπτόταν έναν φίλο του και δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη ναρκωτικών και όπλων. «Δεν είχε ποτέ συλληφθεί επισήμως», είπαν οι αρχές.

Ο Τσονγκ πίστευε ότι θα πέθαινε, γι’αυτό και είχε χρησιμοποιήσει ένα θραύσμα γυαλιού από τα γυαλιά του και έγραψε «Συγγνώμη μαμά» στο χέρι του. Έχασε σε πέντε ημέρες 15 κιλά, ενώ έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και διάτρηση οισοφάγου.

Μετά το περιστατικό, ο Τσονγκ επέστρεψε να ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

Πηγή: CNN