Αιγιάλεια: Υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα ετοιμάζει η Μητρόπολη στην Ροδιά

advertisement

Η τοπική Μητρόπολη της Αιγιαλείας υλοποιεί τη 2η τουριστική αναπτυξιακή προσπάθεια στην περιοχή, μετά το ξενοδοχείο «Σήμαντρον» στην παραλιακή περιοχή του Διακοπτού Αχαΐας.

Η Γενική Διεύθυνση περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ γνωμοδότησε θετικά, την περασμένη εβδομάδα, για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων του έργου που σχεδιάζεται στην Αιγιαλεία.

 

Το έργο -του οποίου ο προϋπολογισμός υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- ανήκει στις έξι μεγάλες προς αδειοδότηση τουριστικές επενδύσεις που είχε προαναγγείλει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τον περασμένο Οκτώβριο.

Η σύνθετη τουριστική μονάδα συνολικής δυναμικότητας 600 κλινών βρίσκεται στη Ροδιά της Αιγιαλείας, 500 μέτρα από την ακτή του Κορινθιακού, και θα εκτείνεται σε οικόπεδο 714,2 χιλιάδων τ.μ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του χώρου, το κατάλυμα θα αποτελείται από:

– γήπεδο γκολφ 18 οπών, σε έκταση 550.000 τ.μ.

– ξενοδοχείο πέντε αστέρων 240 κλινών με εστιατόριο, χώρους αναψυχής και συνεδριακό κέντρο

– 5 εγκαταστάσεις τένις, τρεις εγκαταστάσεις basketball, τρεις εγκαταστάσεις volley ball και ένα γυμναστήριο, ενώ στη δεύτερη φάση θα προστεθούν μία κλειστή πισίνα και εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας (spa)

– 360 βίλες με δύο έως τέσσερα υπνοδωμάτια η καθεμία και πισίνα

– διώροφες μεζονέτες με πισίνα (θα κατασκευαστούν στη β’ φάση), οι οποίες θα διατεθούν κατά βάση σε αγοραστές του εξωτερικού που θα εγγράφονται μέλη του golf club.

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί νερό από ανακύκλωση της ημερήσιας κατανάλωσης ύδατος του ξενοδοχείου, αλλά και από τις δύο γεωτρήσεις, ενώ προβλέπεται εναλλακτικά η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης.