Ληστεία για… 10 ευρώ

advertisement

Μια περίπτωση ληστείας με λεία μόλις δέκα ευρώ, ερευνούν οι Αρχές στην Ηλεία, από το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες,πέντε άτομα που ανήκουν όλοι στη φυλή των ΡΟΜΑ, επιτέθηκαν με καραμπίνα, χτύπησαν και λήστεψαν έναν υπάλληλο εταιρίας φύλαξης που βρισκόταν σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή του Στρουσίου. Το θύμα τους μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πέντε δράστες κρατώντας καραμπίνα πλησίασαν τον «σεκιουριτά» με σκοπό να τον απειλήσουν και να επιδιώξουν να τον τρομάξουν ώστε να μην μένει στη θέση του.

Τον απείλησαν με την καραμπίνα και άρχισαν να τον χτυπάνε. Έψαξαν τις τσέπες του και τα χρήματα που βρήκαν ήταν μόλις δέκα ευρώ και τα οποία πήραν. Έτσι οι δράστες έκαναν όλη αυτή την κίνηση μόλις για αυτό το ευτελές χρηματικό ποσό αλλά και με στόχο να τρομάξουν το θύμα τους. Οι Αρχές εξετάζουν πως ίσως το βαθύτερο κίνητρο των δραστών ήταν ακριβώς αυτό να τρομάξουν τον υπάλληλο της εταιρίας φύλαξης, ώστε αυτός να απομακρυνθεί και οι ίδιοι να «χτυπήσουν» στην εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου με απώτερο σκοπό την αφαίρεση των πολύτιμων χάλκινων καλωδίων της εγκατάστασης.
Μόλις ο υπάλληλος μετά την επίθεση που δέχθηκε, κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές υπήρξε άμεση κινητοποίηση και έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.