Έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά στην Σέριφο

advertisement

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26-07-2013) σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Στην περιοχή δεν υπήρχε πυροσβεστικός σταθμός, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και το Σάββατο να απειλήσει κατοικίες των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά.

Η ατμόσφαιρα αργά το απόγευμα ήταν αποπνικτική. Οι δύο οικισμοί εκκενώθηκαν μετά από απόφαση του διοικητή της αστυνομίας, Μάριου Κουρσουλίδη και στην περιοχή όπως βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες επικράτησε πανικός. Κάτοικοι αλλά και τουρίστες κατέβηκαν στη θάλασσα και κάποιοι άφησαν τις βαλίτσες τους στην στεριά και βούτηξαν για να αισθανθούν καλύτερα…Σύμφωνα με το plektani.gr, οι κάτοικοι και οι λουόμενοι που ευρίσκοντο στο Μέγα Λιβάδι έφυγαν με βάρκες διότι κινδύνευαν και η φωτιά είχε αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και την πορεία της φωτιάς που πλησίαζε όλο και περισσότερο τα σπίτια…

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η φωτιά έκαψε δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλαιό διοικητήριο, στο Μεγάλο Λιβάδι. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικής δυνάμεις, για τυχόν αναζωπύρωση.