Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων ο Δημήτρης Κατσικόπουλος;

advertisement

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον πρώην Νομάρχη Αχαϊας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας Δ. Κατσικόπουλο, για την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Καλαβρύτων.

Η απόφαση ουσιαστικά έχει ληφθεί και αυτό που απομένει εκτός από τον λόγο να δώσει και τα χέρια προκειμένου  ο πρώην βουλευτής Αχαΐα να μετακομίσει στα ορεινά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες «Κόσμου» επικεφαλής της ‘Ενωτικής Κίνησης Πάτρας» έχει δεσμευθεί σε συνεργάτες πως θα ξεκαθαρίσει τι θα πράξει  – σε σχέση με την Πάτρα – πριν τα τέλη Αυγούστου, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνει ο αριθμός των συμβούλων αλλά και των μελών της παράταξης που του ζητούν να μην αφήνει το χρόνο να περάσει καθώς ένα ενδεχόμενο «τρενάρισμα’ εκ μέρους του θα  ήταν απαγορευτικό γι’ αυτούς να είναι εκ νέου υποψήφιοι μαζί του.

Μερίδα στελεχών της παράταξης Κατσικόπουλου έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο, να αφήνει ο επικεφαλής της παράταξης επίτηδες το χρόνο να κυλάει και να ανακοινώσει ξαφνικά τον Δεκέμβρη πως θα είναι υποψήφιος …αλλού «καίγοντας» τους, αφού δεν θα προλάβουν να  «δράσουν» και  θα συρθούν σε αναγκαστικές επιλογές σχημάτων.

Οι σκληροί

Στο εσωτερικό της παράταξης Κατσικόπουλου έχει διαμορφωθεί και μια άλλη τάση  η οποία έμμεσα  τώρα , αλλά και άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες  θα ξεκαθαρίσει πως  ακόμα κι΄ αν δεν είναι υποψήφιος στα Καλάβρυτα, δεν πρόκειται να είναι στο ψηφοδέλτιο του καθώς δεν θεωρούν πως  κερδίζει το Δήμο  της Πάτρας.

«Οι συνεδριάσεις γίνονται με μέλη που έχουν οριστεί ex oficcio, μη εκλεγμένους» μας είπε άλλο στέλεχος της ΝΟΔΕ Για να προσθέσει πως από τα 17 μέλη της Οργάνωσης, πάνω από 10 έχουν γυρίσει την πλάτη στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη.

Γνωρίζει η Συγγρού

Η κατάσταση στην Πάτρα μοιάζει με τεντωμένο σκοινί. Οι ισορροπίες είναι σε κρίσιμο σημείο και όπως λένε κάποιοι «να χρωστά χάρη ο Μαζαράκης στην δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα», δηλώνοντας με αυτό πως σε διαφορετική περίπτωση και συνθήκες η αντίδραση των μελών θα ήταν έντονη. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως τα κεντρικά της ΝΔ στην οδό Συγγρού είναι ενημερωμένα για όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα. Δεν γνωρίζουμε αν η ενημέρωση είναι «επίσημη», όμως αρκετοί έχουν φροντίσει να «τουιτάρουν» σε υψηλόβαθμα γαλάζια μέλη του κόμματος.