Αποκλειστικό-Πάτρα: Ναυγοσώστης του Δήμου φορούσε μπλούζα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

advertisement

Με την μπλούζα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κυκλοφορούσε στην παραλία της Αγυίας, στις πρώην εγκαταστάσεις του ΕΟΤ στην Πλαζ, ναυαγοσώστης που έχει προσληφθεί από τον Δήμο Πατρέων, για να φυλάσσει την περιοχή.

Το γεγονός που έγινε αντιληπτό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των υπευθύνων του τοπικού Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα της σχολής Ναυαγοσωστικής, καθώς τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός άνδρας, όπως καταγγέλλεται στο skaipatras.gr, υποδηλώνουν πως ο συγκεκριμένος ναυαγοσώστης ανήκει στο δυναμικό του Ερυθρού Σταυρού.

 

“Από την στιγμή που είναι στην υπηρεσία του Δήμου ως ναυαγοσώστης θα πρέπει να φέρει άλλα διακριτικά ώστε να μην υπάρχει σύγχυση στους λουόμενους” αναφέρει πηγή στο skaipatras.gr, για να προσθέσει πως ο “Δήμος είναι υποχρεωμένος όχι μόνο στολή να παραχωρήσει στον ναυαγοσώστη, αλλά όλα τα μέσα για την ασφάλεια των λουόμενων”.

Ο νεαρός ναυαγοσώστης που έχει αναλάβει την φύλαξη της παραλίας της Αυγίας για λογαριασμό του Δήμου, έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση της Ναυαγοσωστικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κανένας δεν μπορεί να φορά τις στολές του Οργανισμού, όταν δεν βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία, πόσο μάλλον όταν δεν απασχολείται στο πλαίσιο των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού!

Σύμφωνα με το skaipatras.gr, το θέμα μετά και τις απαραίτητες συστάσεις από τους υπεύθυνους του Ναυαγοσωστικού Τμήματος, στον νεαρό άνδρα, θεωρείται προς το παρόν λήξαν. Προειδοποιούν ωστόσο που εάν εντοπιστεί αντίστοιχο φαινόμενο σε άλλη παραλία τότε θα προχωρήσουν στην σύνταξη επιστολής με αποδέκτες τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Πατρών, καθιστώντας τους ενήμερους.

“Δεν είναι δυνατόν, στην περίπτωση δυσάρεστης εξέλιξης περιστατικού να βρεθούμε εμείς  εκτεθειμένοι, επειδή κάποιοι από αμέλεια φορούν τις στολές και τα διακριτικά σήματα μας”, επισημαίνει στέλεχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.