Ελληνικό – Σύνταγμα σε 14 λεπτά!

advertisement

Το Σάββατο αναμένεται, με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, να λειτουργήσουν οι τέσσερις σταθμοί του μετρό στα νότια προάστια. Ελληνικό, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη. Η αντίστροφη μέτρηση για το σφύριγμα των συρμών έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο, όπως εξηγούν από το υπουργείο Υποδομών, εντός της ημέρας θα αποφασιστεί αν η επέκταση θα δοθεί μία ημέρα νωρίτερα στο κοινό.

Οι σταθμοί των νοτίων προαστίων αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 80.000 επιβάτες. Η εκτίμηση από την Αττικό Μετρό είναι ότι με την έναρξη της λειτουργίας της επέκτασης θα μειωθούν κατά 50.000 οι ημερήσιες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή Ελληνικό – Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά. Στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε συρμοί τρίτης γενιάς με έξι βαγόνια –από τους 17 που κατασκευάστηκαν στην Νότια Κορέα και βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Το πρόβλημα στην γραμμή των 5,5 χιλιομέτρων είναι ότι δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί πάρκινγκ σε Ελληνικό και Αργυρούπολη με 1.000 στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ