Βίντεο & Φώτο-Πάτρα: Χωρίς παρατράγουδα το Μνημόσυνο της Χρυσής Αυγής για τους Πεσόντες Αχαιούς στην Κύπρο

advertisement

Χωρίς παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες Αχαιους στην Κύπρο, από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 8.30 σήμερα το βράδυ στην πλατεία που επί της Έλληνος Στρατιώτου, έναντι του γηπέδου της Παναχαικής, όπου βρίσκεται το Μνημείο των Θυμάτων.


Το Μνημόσυνο τελέστηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας π. Ερμόλαο Μασσαρά. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στην Μνήμη των Πεσόντων, ακολούθησαν ομιλίες από στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.


Νωρίτερα το απόγευμα, στο σημείο υπήρξε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να καταλάβουν τον χώρο στο οποίο επρόκειτο να τελεστεί η εκδήλωση από την Χρυσή Αυγή. Η επέμβαση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τα άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, να απομακρυνθούν στο σημείο και τελικώς να επιστρέψουν στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου.