Σφίγγει ο κλοιός για τον Κούπα

advertisement

Ο Ιλίρ Κούπα είναι πλέον ο επόμενος στόχος του ανθρωποκυνηγητού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Μετά τη μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Κόλα, ο Κούπα αναζητείται από τις Αρχές, που έχουν στήσει μπλόκα στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του. Η αστυνομία εκτιμά πως οι αντοχές του Κούπα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθότι, έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος, είναι βέβαιο πως θα αναζητά να ξεκουραστεί για λίγο. Όμως, δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού παντού και ειδικά στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» όλη την περιοχή.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν, ακόμη, πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό, φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ωστόσο πως τον θέλουν ζωντανό. Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου, καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν τους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.
Να σημειωθεί πως οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας.