«Ξέχασαν τους μαθητές που φοιτούν στα Τμήματα των ειδικοτήτων που καταργούνται!»

advertisement

Οι ιδεοληψίες της Τρόικας και η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί ανατρέπει άρδην το συστηματικό και συγκροτημένο σχέδιο, που υλοποιούσε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Αχαίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Και προσθέτει: Ο ξαφνικός θάνατος υπηρεσιών, όπως η κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων δεν συνιστούν ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα. Η κινητικότητα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από τις απολύσεις και να αφορά αποκλειστικά στην ορθολογική κατανομή του προσωπικού.

Κυνική ομολογία για την οριζόντια και τυφλή επιλογή δομών και υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα και κατά πάσα πιθανότητα προς απόλυση, συνιστούν οι πιο κάτω ρυθμίσεις που περιέχονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο:
1) Ενώ καταργηθήκαν οι συγκεκριμένες ειδικότητες της τεχνολογικής εκπαίδευσης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι αντίστοιχοι 2000 εκπαιδευτικοί, το Υπουργείο αντιλήφθηκε την εκκρεμότητα για όσους μαθητές εξακολουθούν να φοιτούν και την τελευταία, στη κυριολεξία, στιγμή, προσέθεσε στο άρθρο 82 την εξής παρ. 5. «Για το σχολικό έτος 2013-2014 και για την ολοκλήρωση της φοίτησης στις ειδικότητες της β΄ τάξης ΕΠΑΣ και Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ, μπορεί να προσλαμβάνεται ωρομίσθιο προσωπικό από τις ανωτέρω καταρτούμενες ειδικότητες.».
Δηλαδή αφού έθεσαν τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα «αντιλήφθηκαν» ότι εξακολουθούν να φοιτούν μαθητές και θα επαναπροσλάβουν τους ίδιους Εκπαιδευτικούς ως ωρομίσθιους!
2) Αφού κρίθηκε αυθαίρετα ως περιττή για τη λειτουργία των ΟΤΑ η Δημοτική Αστυνομία και από τις 23/9 τη τοπική παραβατικότητα θα ελέγχει η ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο νόμος ( άρθρο 81 παρ.4) προβλέπει …παράλληλη αρμοδιότητα των Δήμων, ως εξής: « Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων από υπαλλήλους του δήμου, κατόπιν ορισμού αυτών με απόφαση του δημάρχου. Με την ίδια απόφασή του δημοτικού συμβουλίου δύναται να καθορίζεται επίσης ο αριθμός των αναγκαίων υπαλλήλων, η διάρκεια άσκησης της αρμοδιότητας, οι ώρες απασχόλησης των υπαλλήλων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών». Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, δηλαδή, ότι η ΕΛΑΣ είναι αδύνατον να ελέγξει τη τοπική παραβατικότητα, προβλέπει ή προτρέπει να δημιουργία από τους Δήμους ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!
Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πορεία, να επαναδιαπραγματευθεί τον αναγκαίο χρόνο, τη νομιμότητα, τον ορθολογισμό και την ουσία της μεταρρύθμισης. Να στρέψει την προσοχή στον έλεγχο της απόδοσης έργου, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την πάταξη της διαφθοράς.
Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει για να αυξηθεί η ωφέλεια προς τους πολίτες και όχι για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες της τρόικας».