Πάρτι Πανσελήνου σήμερα στην Λίμνη Τσιβλού!

advertisement

Μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή αφιερωμένη στη λίμνη Τσιβλού και τη σπάνια ομορφιά της, διοργανώνει για πρώτη φορά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, προς τιμήν των 100 χρόνων από τη δημιουργία της λίμνης.

Το επετειακό διήμερο εκδηλώσεων άρχισε χθες Κυριακή 21 Ιουλίου με υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και περιπέτειας για μικρούς και μεγάλους, ενώ σήμερα το βράδυ Δευτέρα 22 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το “Πάρτυ Πανσελήνου”,με ζωντανή μουσική από ντόπια συγκροτήματα, θα λουστεί στο ασημένιο φως του φεγγαριού. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και στο όρος Χελμός, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει έκταση περίπου 83 στρέμματα και ακτογραμμή 1.800 μ. και περιβάλλεται από πλούσια δάση συνδυάζοντας τα υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα και σήμερα αποτελεί δημοφιλή χώρο αναψυχής, ενώ ολόκληρη η προστατευόμενη περιοχή έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός, το οποίο καταποντίστηκε μερικώς μετά την κατολίσθηση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δυτική όχθη της λίμνης ώρα 20.30 (είσοδος ελεύθερη)

“Πάρτυ Πανσελήνου”

• ”Rocking over the lake” με το συγκρότημα πνευστών BLOWIN’ IN THE WIND.

• «Μουσικό Κοκτέιλ» jazz, blues & rock με το ακουστικό σχήμα SIDAMO TRIO.

• Δύο σπουδαία έργα για πιάνο του ρομαντικού και ιμπρεσιονιστικού ρεπερτορίου με την ερμηνεία του Λούκα Μελή. «Επαναστατική Σπουδή» του Chopin (op.10 n.12) & «Παβάνα για μια Νεκρή Πριγκίπισσα» του Ravel.

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. –Αθλητικός Όμιλος Ακράτας.

Στο διήμερο επετειακό αφιέρωμα συνεργάζονται: Tοπικές Κοινότητες Ακράτας, Ζαρούχλας, Αγ.Βαρβάρας, Περιστέρας, Μεσορρουγίου, Βαλιμής, Βουτσίμου, Καλαμιά, Σιλύβαινας, Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Αιγιαλείας, Σύλλογος Επαγγελματιών Νωνάκριδος, Φιλαρμονική Ακράτας, Σύλλογος «Κραθίς» Παραλίας Πλατάνου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Ακράτας, Αθλητικός Όμιλος Ακράτας, Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας, Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας “Αχαιός”, Πυροσβεστικός Εθελοντικός Σύλλογος “Πήγασος”.

 

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας διαγωνιστικού χαρακτήρα Πληροφορίες στο Facebook, στο group: “100 χρονια λιμνης ΤΣΙΒΛΟΥ”.