Ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας της ΔΕΗ για τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγ. Χατζηδημητρίου

advertisement

Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου πριν από 7,5 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση, και παρά την περί του αντιθέτου πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, αθωώθηκε ο εφημερεύον γιατρός, παθολόγος Γιάννης Μαλακός, ενώ κρίθηκε ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ Γιώργος Παβίτσος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου.

 

Στην ουσία δηλαδή, κατά την απόφαση του Εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν το χειρουργό γιατρό, εφημερεύοντα τότε στη Χειρουργική Κλινική Αθανάσιο Ρουμελιώτη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξη μήνες φυλάκιση και στον οποίο παραπέμφθηκε από τον κ. Μαλακό το περιστατικό του εγκεφαλικού επεισοδίου της δημοσιογράφου.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας που προκάλεσε ο φύλακας του εργοστασίου τραβώντας την από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό της.

Ο χειρούργος κ. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε όμως από το Εφετείο, αφού σύμφωνα με το νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης, η σε βάρος του κατηγορία τέθηκε στο αρχείο.