«Στον επαγγελματισμό των επιχειρηματιών επαφίεται η επιτυχία της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση»

advertisement

«Η πολυπόθητη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, από την 1η Αυγούστου, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και αποτελεί μια ακόμη απτή απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία κερδίζει σταδιακά τη μεγάλη μάχη της ανάκαμψης. Εάν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εφαρμοστεί πραγματικά στην πράξη από τους επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης είναι απολύτως βέβαιο ότι και οι επιχειρήσεις του κλάδου θα πάρουν βαθιά ανάσα, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, αλλά και περισσότερα έσοδα θα εισπράξει το κράτος.

Διότι εάν κάτι θα πρέπει να καταστεί σαφές τώρα που το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ικανοποιήθηκε, είναι ότι η επιτυχία του μέτρου επαφίεται στους επαγγελματίες του χώρου και κατ’ επέκταση στον πατριωτισμό των Ελλήνων που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αυτονόητη υποχρέωσή τους να ζητάνε απόδειξη.
Είναι προφανές ότι εάν η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, θα επιφέρει και νέες φοροελαφρύνσεις στο μέλλον. Σε αντίθετη, όμως, περίπτωση, το πισωγύρισμα του ΦΠΑ στην εστίαση με την εκ νέου αύξησή του στο 23% θα είναι οριστικό, αμετάκλητο, και καταδικαστικό για την ελληνική οικονομία».