Κορυφαίος ο Πεδουλάκης

advertisement

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναδείχτηκε ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς σε σχετική ψηφοφορία που διενήργησε ο ΕΣΑΚΕ έχοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Basket League ΟΠΑΠ μόλις λίγους μήνες μετά τις ριζικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε σε όλα τα επίπεδα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βάζει την σφραγίδα του στην επιχείρηση ανασύνταξης της ομάδας.

Η κυριαρχία του 49χρονου τιμονιέρη των «πρασίνων» στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου προπονητή της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της πορείας του Παναθηναϊκού στην ίσως πιο καθοριστική σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του.

“Ουσιαστικά η διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει μια ομαδική δουλειά, στην οποία οι πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες. Αυτοί είναι πάντα το επίκεντρο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά.  Και επίσης αφορά όλο το τεχνικό επιτελείο, αλλά και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

Έγινε μια καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι σε ατομικό, σε ομαδικό επίπεδο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί και ότι αυτή η διάκριση αφορά όλους στην ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι τον Πάρη (και το λέω αυτό όχι γιατί ο φροντιστής μας είναι ο τελευταίος σε προσφορά, αλλά γιατί αυτό είναι το οργανόγραμμα μιας ομάδας), σε μια χρονιά που ήταν διαφορετική και δύσκολη. Και θα ήθελα και να τους ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από την πρώτη ως την τελευταία μέρα.

Πιστεύω ότι και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είδαν μια δουλειά που έγινε από μια ομάδα ανθρώπων και αυτή τη δουλειά επιβράβευσαν. Δεν πιστεύω στις ατομικές διακρίσεις, γιατί συνήθως “παγιδεύουν” τους ανθρώπους. Άλλωστε είναι η εποχή των πολλών και όχι του ενός.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ                         ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    1η θέση    2η θέση    3η θέση
1    ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ Αργύρης                   90                 28                2                  2
2    ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Γιώργος                     38                   1              17                  1
3    ΑΓΓΕΛΟΥ Βαγγέλης                           30                   3                8                  5
4    ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης                  19                   0                4                11
5    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Σούλης                    12                   2                2                  2
6    ΒΕΤΟΥΛΑΣ Νίκος                                11                   1                1                  6
7    ΓΙΑΠΛΕΣ Θανάσης                              5                     0                1                  3
8    ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ Γιώργος                     1                    0                0                  1