Εισαγγελική έρευνα για την προτεραιότητα της διέλευσης ασθενοφόρων από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίο

advertisement

Αυτό που σε όλους μας φαίνεται αυτονόητο, ότι δηλαδή τα οχήματα έκτακτης ανάγκης-πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ- δικαιούνται προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων, έρχεται να το διαψεύσει η έξης καταγγελία:

Τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν έκτακτα περιστατικά από το Αγρίνιο σε νοσοκομεία της Πάτρας, περιμένουν στην ουρά των διοδίων, πίσω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας. Η διαχειρίστρια εταιρία της Γέφυρας, πάντως, εκφράζει αντίθετη άποψη και υποστηρίζει στο «Γ» πως μπορεί η γέφυρα να μη διαθέτει ειδική λωρίδα προτεραιότητας, τα ασθενοφόρα ωστόσο εννοείται ότι περνούν κατά προτεραιότητα.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας κ. Σιαφάκας, όμως, υποστηρίζει ότι τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τα «βαριά» περιστατικά, συνήθως στο νοσοκομείο του Ρίου, περιμένουν στη σειρά τους, πίσω από τα οχήματα, μέχρι εκείνα να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων και έπειτα να μπορέσουν να φύγουν και αυτά… «Η λωρίδα που βρίσκεται τέρμα δεξιά στα διόδια και χρησιμοποιείται για e-pass, θα μπορούσε ορθότερα να χρησιμοποιηθεί σαν λωρίδα έκτακτης ανάγκης!», τονίζει ο κ. Σιαφάκας.

Ο υπεύθυνος της Γέφυρα Α.Ε κ. Γιάννης Φρέρης πάντως σχολιάζει από την πλευρά του στο «Γεγονός» πως μ’ ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο κέντρου ελέγχου της γέφυρας, ότι πρόκειται να διέλθει ασθενοφόρο με βαρύ περιστατικό, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να περάσει πρώτο: «Αυτό που υποδεικνύουμε είναι να υπάρξει από πριν προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ή να προπορεύεται του ασθενοφόρου ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση ή κάποια σύμβαση για λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ακόμα όμως και αν εμφανιστεί ασθενοφόρο χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, οι άνθρωποι της γέφυρας θα προσπαθήσουν αμέσως να δώσουν προτεραιότητα. Η καλή θέληση από εμάς υπάρχει. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», εξηγεί ο κ. Φρέρης.

Η υπόθεση πάντως έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα του τελικού πορίσματος, η προτεραιότητα στα ασθενοφόρα δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα προς συζήτηση, αλλά αυτονόητο προνόμιο και το ζήτημα που αφορά στη γέφυρα ,εφόσον πράγματι υπάρχει, χρήζει άμεσης λύσης. Η λύση αυτή μπορεί να δοθεί, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία και τον υπεύθυνο κ. Φρέρη, με ένα τηλεφώνημα. Το όλο θέμα ,που οφείλεται μάλλον στην κακή συνεννόηση, θα πρέπει πάντως άμεσα να λυθεί καθώς το κάθε λεπτό σε τέτοιου είδους περιστατικά αποδεικνύεται πολύτιμο για την ίδια τη ζωή των ασθενών

Πηγή: Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ