Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

advertisement

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, Τετάρτη, ημέρα ψήφισής του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ καταγγέλλει ότι «παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ορισμένοι δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας δεν έχουν κλείσει». Στις 19:00 στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα όπου προγραμματίζεται συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ, συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου. Αποτέλεσμα, οι συνεχείς αλλαγές σε επιμέρους ρυθμίσεις έως την τελευταία στιγμή, μετά από «διαπραγμάτευση» μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους αρμόδιους φορείς.
Οι τόνοι σήμερα αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα, καθώς, ανάμεσα στους άλλους, τον λόγο θα πάρουν πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για πρώτη φορά από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν αναμένεται, πάντως, να γίνει το ίδιο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, μάλιστα, θα προτιμήσει να μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Ετοιμάζοντας την επόμενη μέρα: Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο».