Στην 68η Σύνοδο του ΟΗΕ ο Αντώνης Σαμαράς

advertisement

Η επίσημη έναρξη των εργασιών της ΓΣ του ΟΗΕ θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με πρώτους ομιλητές το γενικό γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα με τη Σύνοδο της ΓΣ, θα πραγματοποιηθούν τρεις Συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου. Θέμα της πρώτης Συνάντησης, 23 Σεπτεμβρίου, θα είναι: «Αναπηρία και ανάπτυξη». Της δεύτερης, 26 Σεπτεμβρίου, ο «Πυρηνικός αφοπλισμός» και της τρίτης, 3-4 Οκτωβρίου, «Παγκόσμια μετανάστευση και ανάπτυξη». Επίσης, στις 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για την «Επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας».

Πρόεδρος της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ εξελέγη πρόσφατα ο John W. Ashe, μόνιμος αντιπρόσωπος της Αντίγουα και Μπαρμπούδα στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και με αρκετούς ομολόγους του.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και νωρίτερα, για να έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στις 8 Αυγούστου.